Om

Mitt namn är Lena och jag är drivkraften bakom denna plattform. Låt mig berätta lite om min egen resa och hur jag kan vara till hjälp för dig.

Efter flera år av feldiagnoser fick jag äntligen min ADHD-diagnos vid 44 års ålder. Det var som om en pusselbit äntligen föll på plats och jag kunde förstå varför vissa delar av mitt liv hade varit utmanande och svårförklarliga. Men det som hände efter min utredning och diagnos var en besvikelse. Jag skickades hem med ett recept på läkemedel och fick inte den eftervård jag behövde.

Det var då jag insåg att jag behövde någon att prata med, någon som kunde hjälpa mig att lära känna mig själv i mitt nya jag. Jag ville ha en coach som förstod ADHD och kunde guida mig genom de utmaningar och möjligheter som följde med diagnosen.

Det var den upplevelsen som inspirerade mig att utbilda mig till  ADHD Coach. 

Jag valde att gå min ADHD-coachutbildning hos Anna Hallén. Utbildningen fokuserade på helheten – kostens påverkan, inflammationer, bemötande, signalsubstanser, rörelse, stress, tekniker, skolan/arbetet styrkor, inlärningsstilar, tarmen och mycket mer. Utbildningen utgick ifrån funktionsmedicinska principer, vilket betyder att du utbildas i att söka och förstå grundorsaken till variationen och problematiken.

Utbildningen har fokus på ADHD och ADD. Diagnosmanualen, DSM 5, som används för att sätta diagnos har sammanfattat ADHD/ADD som ett problem, ett hinder och en brist – men det är så oerhört mycket mer. Det är kreativitet, hyperfokus, tusen unika tankar, energi och en massa lösningar utanför boxen.

Genom en kombination av teoretisk kunskap, praktiska färdigheter och personlig utveckling förberedde ADHD-coachutbildningen hos Anna Hallén mig att effektivt stödja och guida personer med ADHD mot en meningsfull och produktiv tillvaro.

Licensierad ADHD Coach
Licensierad ADHD Coach

Vuxna kvinnor med ADHD som söker coachning har ofta flera år av fel diagnoser bakom sig, vilket leder till en rad misslyckanden inom många livsområden. Utmaningar kan vara problem med fokus, dåliga verkställande färdigheter, svårigheter att upprätthålla relationer, ekonomiska problem och brist på egenvård.